100-års jubileumskonsert

Vår lokalavis, Budstikka, hadde ikke muligheten til å komme til vår jubileumskonsert, så vi sendte inn tekst og bilder. I dag kom det i papiravisen, men teksten ble kortet ned. Vi ønsker å vise dere hva vi skrev, så den opprinnelige teksten kommer her:
Den 7. mars 1924 ble Høvik Blommenholm Løkeberg skolekorps stiftet, og søndag 10. mars 2024 ble startskuddet for Høvik Blommenholm Løkeberg skolekorps sitt 100- årsjubiluem markert i storsalen i Bærum. Det var 108 musikanter som gjorde forestillingen til en uforglemmelig fest, og Bærum kulturhus var nesten utsolgt! Det hele startet med en trompetsolo etterfulgt av fengende musikk fra alle i hovedkorpset med dirigent Anette Aalerud Seim. Etter den gjenkjennbare sangen fra The Muppet Show dukket det opp to «gamle» karer på balkongen, tidligere korpspappaer, ildsjeler og fortsatt korpsentusiaster. De krydret forestillingen med lun humor og latter om korpsets suksesshistorie. Bestillingsverket «Performance of joy», komponert til skolekorpsets 85-års jubileum, ble stødig servert av korpsets egen gjestedirigent Ole Fladhagen til tross for sin unge alder på 14 år.
_
I andre akt var det juniorkorpset sin tur til å imponere. Ny dirigent for juniorkorpset, Gina Grosås Granseth, har tryllet frem god spilleglede hos alle musikantene mellom 9 og 12 år. Særlig sangen «Shut up and dance» var utrolig bra, og for en fremføring. Gøy! De eldste musikantene i hovedkorpset spilte «Fly me to the moon». Her var tidligere korpsmusikant Maria Aalerud Seim vokalist med sin nydelig og klokkeklare stemme. Feststemningen var til å ta og føle på, og det kokte i storstua i Bærum da det hele ble avrundet med «Salsa Amigo». Aspirantkorpset spredde korpsglede i foran på scenen med fargerike hatter, dans og sprell med dirigent Tone Irene Røssum, og disse er korpsets fremtid som vi håper vi vil se og høre i mange år, kanskje til 110-års jubileet. Trampeklapp, konfetti over hele scenen og alle med salsabevegelser på vei hjem.
Dette ble en skikkelig festaften! Her har alle musikanter, dirigenter, konferansier Katusha Otter Nilsen, produsent Lasse Gustavsson og andre hjelpere bidratt mesterlig til en pangstart på jubileumsåret. Det er bare å glede seg til flere morsomme og musikalske hendelser med dette korpset utover i 2024.
_
HBL-hilsen fra Kathrine Bjerke Krogenæs (trommismamma) og Inger Merethe Hesla Nisted (hornmamma)